تجویز سرم امسال ۳۳ درصد افزایش یافت


مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران اعلام کرد میزان تجویز سرم در نسخ پزشکان در بیمه سلامت نسبت به  سال گذشته ۳۳ درصد افزایش یافته است.

به گزارش به نقل از تسنیم، محمدمهدی ناصحی در نشست خبری دهه فجر افزود:‌ استقرار نسخه الکترونیک یکی از برنامه های این سازمان در یکسال گذشته بود و 119 هزار پزشک مشغول نسخه‌نویسی الکترونیک هستند.

وی گفت: تاکنون 144 میلیون نسخه به صورت تمام الکترونیک در سازمان بیمه سلامت ثبت شده است. آمار تجویز تمام داروهای مصرفی کشور را به تفکیک داریم. این آمار به تولید و توزیع دارو و سیاستگذاری نظام سلامت، کمک خواهد کرد.

ناصحی خاطرنشان کرد: ماهانه 9.5 میلیون نسخه الکترونیک تولید می‌شود. 98 درصد نسخ، تمام‌الکترونیک است و پرداخت می‌شود. 29 هزار و 647 پزشک در طول سال نسخ ترکیبی (کاغذی و الکترونیک یا تمام کاغذی) نوشته‌اند و این آمار در دی‌ماه به 8هزار نسخه رسیده است که نشانگر کاهش تعداد نسخ کاغذی است.

وی ادامه داد:‌ 40 هزار موسسه درمانی و بهداشتی طرف قرارداد سازمان بیمه سلامت هستند. نظارت بر خط بر مراکز بهداشتی و درمانی روستایی و شهری طرف قرارداد با استفاده از سامانه‌ها انجام می‌شود و با این اقدام، در مصرف 8 تُن کاغذ صرفه‌جویی می‌شود.

علت افزایش تجویز سرم

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه در تجویز سرم در نسخ بیمه سلامت 33 درصد رشد را نسبت به سال گذشته شاهد بوده‌ایم، گفت: برخی اوقات شرایط خاصی در کشور ایجاد می‌شود که باعث افزایش تجویز و مصرف سرم در کشور می‌شود برای مثال در سال جاری علائم گوارشی بیماران مبتلا به آنفلوانزا افزایش یافت که می‌توان آن را از عوامل افزایش تجویز سرم دانست.

وی گفت: در صورت قطعی سامانه بیمه یا برق، نسخ به صورت کاغذی پذیرش می‌شود اما نوشتن نسخ الکترونیک توسط منشی پزشکان مورد قبول نیست.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به بیمه رایگان دهک‌های پایین جامعه گفت: بیش از 6 میلیون و 250 هزار نفر را در تمام شهرهای کشور تحت پوشش بیمه قرار دادیم و سال آینده نیز با اعتباراتی که در نظر گرفته شده این اتفاق تداوم خواهد داشت.

وی تصریح کرد: در بحث درمان ناباروری نیز اقدامات خوبی انجام گرفته است. در سال 1401 پوشش خدمات درمان ناباروری را به 90 درصد در بخش بستری رسانده‌ایم.

 9600 دارو تحت پوشش بیمه سلامت

ناصحی گفت: سازمان بیمه سلامت 9600 قلم دارو را در نسخ الکترونیک به صورت بیمه‌ای در اختیار مردم قرار می‌دهد. و در زمینه نظارت بر داروخانه‌ها 25 هزار و 200 بازدید آموزشی و نظارتی داشته‌ایم‌.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: تاکنون 31 بیماری خاص و صعب العلاج تحت پوشش بیمه قرار گرفته و در سامانه‌ها تعریف شده که آمار ثبت این بیماری‌ها در سامانه‌ بیمه سلامت به 107 مورد خواهد رسید‌.

وی ادامه داد: بیماری‌های تحت پوشش شامل ام‌اس، همودیالیز، هموفیلی، رتینوپاتی دیابتی، تالاسمی، ام‌پی‌اس، اس‌ام‌ای، اتیسم، سرطان، پرفشاری شریان خون، سکته مغزی، تمام پیوندهای اعضا، صرع مقاوم به درمان و … است.

50 میلیون تومان سقف پرداخت به بیماران صعب العلاج

ناصحی افزود: سقف پرداخت به هر بیمار دچار بیماری صعب‌العلاج، 50 میلیون تومان است. در صورتی که هزینه‌های درمان بیمار به بالای 50 میلیون تومان برسد، موضوع در ستاد کشوری تایید و بخشی از هزینه‌ها پرداخت می‌شود. تاکنون 2100 میلیارد تومان بابت هزینه‌های بیماران خاص و صعب‌العلاج در اختیار بیمه سلامت قرار گرفته است.

وی گفت: دندانپزشکی حلقه مفقوده نظام سلامت است. خدماتی همچون وارنیش فلوراید، فلورایدتراپی و فیشور سیلانت، ترمیم اولین دندان دائمی، جرم‌گیری و رادیوگرافی‌های دندان و … در تعهد بیمه پایه است.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: 59 کد خدمات توانبخشی نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفته است. از جمله این خدمات می‌توان به شنوایی‌سنجی، بینایی‌سنجی، کار درمانی، گفتار درمانی، فیزیوتراپی و ارتوپدی فنی اشاره کرد.

پرداخت 6 هزار میلیارد تومان برای دارویاری

وی اضافه کرد: تاکنون 6 هزار میلیارد تومان بابت طرح دارویاری هزینه شده است. ممکن است بودجه 69 هزار میلیارد تومانی دارویار در سال آینده کفایت نکند.

Print Friendly, PDF & Email

دیدگاهتان را بنویسید