سقف حقوق پزشکان در مراکز درمانی برداشته شد


معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: به دستور وزیر بهداشت، پلکان و سقف حقوق پزشکان شاغل در مراکز درمانی برداشته شد تا انگیزه کار آنها بیشتر شود و جلوی مهاجرت پزشکان گرفته شود.

به گزارش به نقل از ایرنا، ابوالفضل باقری افزود: مهاجرت پزشکان تنها مشکل وزارت بهداشت نیست و به دلایل مختلف ازجمله اجتماعی و اقتصادی رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: برنامه دیگر وزارت بهداشت این است که نخبگان بیشتری از جمله دارندگان مدال طلا، نقره و برنز در المپیاد، بدون آزمون در رشته پزشکی پذیرفته شوند و مشکلات قانونی در آزمون دستیاری پزشکی نیز برطرف شود، با تغییر آیین نامه های این آزمون، منابع آزمون نیز به روز شده و اکنون ثبت نام شروع و اردیبهشت ماه سال آینده برگزار می شود.

وی اظهارداشت: اصرار وزارت بهداشت این است که آزمون دستیاری به موقع برگزار شود تا دستیاران پذیرفته شده در مراکز درمانی مشغول فعالیت شوند زیرا این دستیاران هستند که مراکز درمانی دولتی را می چرخانند.

باقری فرد ادامه داد: امسال ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی افزایش یافته، اما زیر ساخت مناسب نیز باید داشته باشیم زیرا بحث کیفیت آموزش پزشکی به خطر می افتد. در کنار افزایش کمی به کیفیت آموزش هم توجه شده اما هنوز بودجه ای در این زمینه به دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت نشده است.

باقری فرد اظهارداشت: ۱۵۰ رشته تخصصی، فوق تخصصی و فلوشیپ علوم پزشکی در کشور داریم و دیگر نیازی نیست کسی برای تحصیل رشته های بالینی به خارج برود. بسترهای آموزش، پژوهش، درمان و بهداشت در کشور وجود دارد. علاوه بر ارتقای کمی، کیفیت آموزش پزشکی نیز بالاست و وزارت بهداشت می تواند رشته های پزشکی منطقه را نیازسنجی کند.

توزیع پزشکان در ایران متناسب نیست

وی تاکید کرد: در حوزه درمان کیفیت درمان وابسته به آموزش است. از کشورهای منطقه با وجود تمام محدودیت هایی که داریم برای آموزش به ایران می آیند. اما توزیع نیروی انسانی در کشور متناسب نیست. به همین خاطر بحث بومی سازی برای ماندگاری پزشکان مطرح شده و در حال اجرایی شدن است.

وی توضیح داد: تمرکز روی بومی سازی رشته های تخصصی، فوق تخصصی پزشکی نیز در مناطق محروم است و اکنون دانشگاه‌های علوم پزشکی حدود ۸۰۰ نفر را برای پذیرش دانشجوی بومی در رشته تخصصی درخواست داده اند.

وی افزود: از طریق سازمان سنجش اقدام شده که دانشجویان پزشک عمومی در محل سکونتشان پذیرفته شوند و در افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی بیش از ۸۰ درصد ظرفیت، بومی هستند.

باقری فرد گفت: بودجه‌ای برای افزایش ظرفیت آمورزش پزشکی دریافت نکرده‌ایم. بیش از ۶ هزار نفر دانشجوی خارجی در کشور داریم. در حال حاضر شعب دانشگاهی در کشورهای مختلف از جمله کربلا ایجاد شده و در ماه‌های آتی در غنا،  تاجیکستان و غیره در دست اقدام است و اساتید و نیروی انسانی را ما تامین می کنیم.

دانشجویان پزشکی خارجی در ایران اجازه کار ندارند

باقری فرد تصریح کرد: هر یک از دانشجویان خارجی می‌توانند سفیران علمی و فرهنگی باشند. بنابراین به دنبال توسعه آموزش پزشکی در در حوزه بین‌الملل هستیم. کمیته تطبیق و متناسب سازی برای دانشجویان بین‌المللی ایجاد شده و تغییرات لازم برای این دانشجویان ایجاد شد تا پس از بازگشت مشکل مدرک تحصیلی نداشته باشد.

به گفته وی، دانشجویان خارجی که در کشور ما آموزش می‌بینند بر اساس قانون اجازه کار در ایران را ندارند و ما متناسب با نیاز کشور مبدا آموزش ارائه می‌دهیم.

باقری فرد افزود: استفاده از تکنولوژی‌ها در آموزش پزشکی مورد تاکید وزارت بهداشت است ، تعامل خوبی با انجمن ها نداشتیم که با دستور وزیر مقرر شد انجمن ها نقش بیشتری در تصمیم‌گیری ها داشته باشند.

وی گفت: ارتقاء کیفیت در آموزش پزشکی از دستاوردهای ادغام آموزش پزشکی در خدمات سلامت است. فدراسیون جهانی آموزش پزشکی، مدرک پزشکی ایران را تایید می‌کند. با این اعتبار می‌توانیم  رشته‌های پزشکی کشورهای منطقه را اعتبارسنجی کند و در صورت صدور تاییدیه از سوی ایران، فدراسیون جهانی نیز رشته‌های پزشکی این کشورها را می‌پذیرد. این اعتبار ۱۰ ساله است.

Print Friendly, PDF & Email

دیدگاهتان را بنویسید