نامه شهریاری به رئیس جمهور: خطر کمبود تجهیزات پزشکی را جدی بگیرید


رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در نامه ای به رئیس جمهوری نسبت به خطر کمبود «جدی» تجهیزات و ملزومات پزشکی در کشور هشدار داد.

به گزارش به نقل از خانه ملت، حسین علی شهریاری در این نامه بر ضرورت اقدام فوری دولت برای رفع مشکل کمبود تجهیزات پزشکی تاکید کرد.

وی گفت: عدم سیاست‌گذاری صحیح وزارت بهداشت در تامین ذخایر استراتژیک فاجعه کمبود تجهیزات و‌ملزومات پزشکی را کاملا عیان کرده و هشدار متخصصان و روسای هیات ها و انجمن های علمی سلامت محور به وضوح آشکار است.

متن نامه حسین علی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و نماینده مردم زاهدان در مجلس یازدهم خطاب به رئیس جمهوری به شرح زیر است:

حضرت آیت الله جناب آقای دکتر رئیسی

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

سلام علیکم

موضوع: هشدار کمبود تجهیزات و ملزومات پزشکی (به صورت حاد)

احتراماً به استحضار می رساند به دلیل عدم برنامه ریزی و هماهنگی صحیح در تامین ارز گروه کالایی ۲۱ و انتقال بسیاری از تجهیزات مصرفی حیاتی بیماران به گروه کالایی ۲۲ به ناگاه از تاریخ پنجم فروردین با افزایش بسیارگزاف قیمت کالاهایی که با ارز نیمایی  یا ترجیحی تامین می‌شدند مواجه شدیم.

مطالبات روز افزون تامین کنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی نیز از بیمه ها و مراکز درمانی توان تامین‌کنندگان را به شدت کاهش داده و عدم محاسبات صحیح و اعلام نیاز نیز در بودجه ۱۴۰۲ ارائه شده در بخش بهداشت بارها مورد نقد اعضای این کمیسیون و تامین کنندگان و فعالین زنجیره سلامت قرار گرفت ولی پشتیبانی لازم از آن به عمل نیامد و در لایحه بودجه سال جاری (مربوط به بخش سلامت  آن گونه که انتظار می رفت لحاظ شود.

هیات امنای ارزی نیز ذخیره استراتژیک ندارد

متاسفانه دیده نشد و همان طور که آگاه هستید مجلس نیز در اصلاح لایحه ارائه شده و بالتبع قانون بودجه، دچار محذور و محدودیت است و نمی تواند این مهم را به تنهایی به انجام رساند.

عدم پیگیری و سیاست گذاری صحیح وزارت بهداشت در تامین ذخایر استراتژیک فاجعه کمبود تجهیزات و‌ ملزومات پزشکی را کاملا عیان نموده و هشدار متخصصان و روسای هیات ها و انجمن های علمی سلامت محور به وضوح آشکار است.

در بسیاری از کالاهای قلبی و عروقی، ارتوپدی، چشم پزشکی، جراحی عمومی و ترمیمی چنان دچار کمبود هستیم که حتی ارگان هایی مانند هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران نیز هیچ گونه ذخایر استراتژیک کالای مصرفی ندارند.

مصرف چند باره کالاهای یکبار مصرف پزشکی در بسیاری از مراکز درمانی بعد از سال ها روال گشته که خود موجب گسترش بسیاری از خطرات و آسیب ها به بیمار و استاندارد درمان می‌باشد.

از نظر اینجانب که سال های متمادی در خدمت بخش سلامت ایران اسلامی بودم هیچگاه شاهد چنین وضعی نبودم.

تورم غیر قابل کنترل در قیمتهای تجهیزات و ملزومات پزشکی کاملا قابل پیش بینی است و عدم پوشش بیمه و هزینه های کمرشکن درمان به بیماران موجب نارضایتی جامعه خواهد شد.

به‌علاوه لازمه امتثال منویات رهبر معظم انقلاب در باره تسکین آلام بیماران به عنوان تکلیف صریح دست اندرکاران نظام سلامت، اقدام آنی و ضروری در این مورد است که امیدواریم با عنایت ویژه جناب عالی تحقق یافته و با اصلاح امور، درمان و لوازم آن برای آحاد جامعه در طول سال جاری با کمترین مشکل، میسر و تامین شود.